Decoratiuni
            nunta

 
Cum se realizeaza un aranjament floral

 

 

Florile- aduc un plus de eleganta fiecarui decor de nunti. Daca aranjamentul de nunta contine multe flori cu siguranta vei fi o mireasa de invidiat. Daca te gandesti sa-ti realizezi singura aceste aranjamente, iata cateva sfaturi de urmat.

Pentru realizarea unui aranjamnet floral pentru masa invitatilor aveti nevoie de:

-tavita

-burete caramida

-3 trandafiri

-2 margarete olandeze

-1 crin imperial

-3 fire cico

-1 fir aspidistra

-iedera

-gypsofila

-iarba

-margele

-1 lumanare spirala

-luciu pentru frunze

Incepem prin a sectiona buretele tip caramida in trei bucati. Noi pentru realizarea acestui aranjamnet avem nevoie de o singura bucata din cele trei, rotunjim putin buretele cu un cutit dupa care il punem intr-un vas cu apa si il lasam pana cand e acoperit cu apa, dupa care il fixam in tava speciala pentru aranjamnet.

Pregatirea florilor.

In cazul in care crinul nu este inflorit, punem intr-o galeata apa calda cu zahar si acesta va inflori in cateva ore. Trandafii sunt foarte delicati, asa ca atentie mare cum ii tai, trebuie intotdeuna sa ii tai cu cutitul transversal altfel se vor usca foarte repede.

Margaretele olandeze le poti taia cu un cutile doar pe ele de la baza ca sa fie cat mai lungi, iar celelate vor ramane pe tija initiala ca nu cumva sa fie prea mici.

Iedera trebuie pregatita si taiata la dimensiunea de care consideri ca ai nevoie in aranjament undeva pana in 10cm. Frunza de aspidistra o vom indoi si o vom crapa pentru a avea forma unei bucle. Vom lua 7-10 fire de iarba si vom pune cate o margea pe fiecare fir in parte.

In momentul in care florile si verdeata sunt pregatite putem incepe la asamblarea aranjamnetului.

Pentru inceput vom infige lumanarea in mijlocul buretelui. Vom lua cele trei fire de cico si le vom infige la baza buretelui, distribuite egal. Bula formata din aspidista o punem central dupa care vom infige tradafirii si simetric, crinul si margaretele.

Vom pune iedera ca sa nu se mai vada buretele, aranjamentul va trebui intors de multe ori ca sa nu ramana nici o zona neacoperita, dupa care vom adauga gypsfila pentru a infrumoseta buchetul.

La final vom pune iarba, in cazul in care acest buchet va sta jos pe masa , vom face iarba bucle, iar daca buhetul va fi pus pe un suport vom aranja iarba la baza ca sa atarne in jos.

Cand totul este gata vom da buchetul cu luciu pentru frunze.

Spor la treaba!


 
 


Daca vrei o estimare de pret cere o oferta pe Fb sau pe mail.

Scrie-ne pe Whatsapp sau Apeleaza-ne!